Barion Pixel

Fishing Lake

Fishing Lake


Tüskevár is situated in Sóstóhegy, in the suburban area of Nyíregyháza on 7 acres. Our fishing lake awaits for the lovers of fishing sport in a nice and clean environment.Around the lake the guests can rent outdoor cooking places with the necessary equipmentOpening hours:
from dusk ‘til sunset.


The fishing lake has its own parking lot.The fishing lake is guarded by our fisherman colleague.

Reservation #1 bungalow (for 10 people) 15.000.- Ft/ day
Reservation #2 bungalow (for 10 people): 15.000.- Ft/ day
Reservation #3 bungalow (for 20 people) 15.000.- Ft/ day
Reservation #4 bungalow with oven (for 30 people) 15.000.- Ft/ day
Supernumerary price of the bungalow - 500 HUF/ person/ day
Portable oven (1 oven available) 5.000 HUF/ day
Deposit: Cooking equipment 1.000.- Ft
Deposit: Parasol 1.000.- Ft
Deposit: Bungalows 10.000.- Ft
Wood: (first package is in the price) 1.000.- Ft / package
Warning!

Fishing is only permitted on one fishing place that is booked in advance. Valid fishing ticket and ID is obligatory.

Please read our fishing policy. For more information ask our fisherman or call reception.

Fishing policy

1. Horgászni csak a kijelölt horgászhelyeken lehet érvényes napijeggyel/ bérlettel és országos horgászigazolvánnyal rendelkezőknek. Egy horgászhelyen egy horgász két horgászbottal horgászhat. A horgászhelyek közötti területeken, illetve ahol azt tábla tiltja, horgászni tilos.

2. A horgászat napkeltétől napnyugtáig tart. A napkeltét a közvilágítás lekapcsolása, a napnyugtát a közvilágítás felkapcsolása jelzi.

3. A sporthorgászjegy ára 2.500 Ft (2 bot), a normál horgászjegy ára 4.500 Ft (2 bot). A sportjegy ára halat nem tartalmaz, az elvinni kívánt halat ki kell fizetni. A normál jegy ára 3 kg halat tartalmaz, ami szabadon elvihető, az e fölötti mennyiséget elvitel esetén ki kell fizetni. A hal megfogásakor a szákolás tényét a fogási naplóba azonnal rögzíteni kell, amennyiben a halat a horgász el kívánja vinni. Ellenkező esetben a halat vissza kell engedni. Jelentősen sérült halakat visszaengedni nem lehet. Az elvinni kívánt halat havi áron ki kell fizetni távozáskor. A hal eladási ára halfajonként a recepción megtekinthető. Távozáskor a recepción mérlegelés és ellenőrzés miatt kötelezően meg kell állni. Az esetlegesen megfogott, 10 kg fölötti busát és 30 kg fölötti harcsát nem szabad vissza engedni. A halat a halőr megérkezéséig pontyzsákban vagy a megfelelő méretű merítő- vagy haltartó hálóban kell a vízben tárolni és azt a halőrnek át kell adni.

4. A kifogott, méreten aluli halakat azonnal vissza kell engedni.

5. Halat a 3. pontban részletezett esetek kivételével elrakni csak az esetben lehet, ha azt a horgász az aktuális napi áron meg kívánja vásárolni. De ebben az esetben is a halat rögzíteni kell a fogási naplóba. A tavon az 10 kg feletti halak védelem alá esnek, így azokat elvinni nem lehet.

6. A halak etetése csak etetőkosárból történhet.

7. A horgászat rendjét halőrök biztosítják, akik ellenőrzik a horgászjegy meglétét, a fogási napló vezetését, illetve a szák tartalmát. Mindemellett a halőrök feladata a kellemes horgászat biztosítása, így ha bármilyen problémájuk támad, bizalommal fordulhatnak hozzájuk.

8. Az autóval érkező horgászoknak a kijelölt parkolóba kell beállni. A horgásztó területén csak gyalogosan lehet közlekedni. A horgászfelszerelések a kívánt horgászhelyre történő elviteléhez kézi kocsit biztosítunk. A horgászat befejezése után a halőröknek a csomagokat ellenőrzés céljából meg kell mutatni, illetve kérésre mindenki köteles járműve tartalmát megmutatni. A horgásztó területén mindenki saját felelősségére tartózkodhat. A bekövetkezett balesetekért, károkért felelősséget nem vállalunk.

9. A horgász köteles a horgászhelyet tiszta állapotban elhagyni. A keletkezett szemetet a vízparton elhelyezett szeméttárolókban kell elhelyezni.

10. 10. Horgászat közben másik horgászállásra átköltözni TILOS!

11. A horgásztó egész területén fürödni TILOS!

12. Pergetni TILOS!

13. Fonott zsinór használata fenekező vagy úszós horgászmódszer esetén főzsinórként, vagy dobóelőkeként TILOS!

14. A horgásztó területére állatokat behozni TILOS!

15. A horgászrend megszegése a horgászatból való azonnali, visszatérítés nélküli kizárást vonja maga után.

16. A halak kifizetés nélküli eltulajdonítása eljárást, valamint kitiltást von maga után.

17. Horgászhely foglalások rendje:
a horgászhelyet előre le lehet foglalni, személyesen vagy telefonon.
Az előzetes helyfoglalás díja 500 Ft.
Amennyiben a horgász a jelzett időre nem érkezik meg, a foglalt helyet más horgász számára kiadjuk érdeklődés esetén.

18. Fertőtlenítő spray és pontymatrac használata kötelező!

19. Másokat szándékosan zavaró, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló személyeket jogunkban áll a horgásztó területéről kitiltani!


Warning!

Fish that weigh 10 kg or above are protected, so they are the property of the lake and can’t be taken.